Præ-certificeret
Præ-certificeret
VISUALISERING UDARBEJDET AF DIMENSION DESIGN
DET NYE STIGSBORG

Nærområde med park, pladser og masser af liv

Stigsborg Have er placeret i et helt nyt byområde, der er under markant udvikling. Området vil blive hjem for mange mennesker og der skabes liv med skole, plejehjem, daginstitution, butikker mv.

Området får en helt central park, Stigsparken, som med sine 15 ha bliver større end Kongens Have i København. Parken anlægges af Aalborg kommune i etaper og 1. etape er den nordvestlige del af parken, som ligger lige foran Stigsborg Have. Den del af parken forventes at stå færdig medio 2023.
Langs parkens etape 1 etableres en parkpromenade, som er en bred bilfri sti fra den nordlige del af området og på sigt vil promenaden gå helt ned til Limfjorden. Promenaden fletter flere steder ind i lokale pladser og torve, så der vil være rig mulighed for ophold og fællesskab.

Ophold og fællesskab er også i centrum på Fjordpladsen; en plads, der ligger helt ned til Limfjorden. Pladsen forventes færdig medio 2023 og vil give rekreative muligheder langs fjorden og vil være et oplagt sted at slappe af efter en gå-tur i området.
Tæt ved Fjordpladsen etableres forventeligt en ny cykel- og gangbro over Limfjorden til Aalborg centrum. Med broens 550 m længde kan du være på Musikkens Plads på 3 minutter på cykel eller 12 minutter på gå-ben.
VISUALISERING UDARBEJDET AF DIMENSION DESIGN

Nabobebyggelse

Nord for Stigsborg Have planlægges Generationernes Karré. Dette består af en blanding af familieboliger og plejehjem målrettet beboere fra 30-års alderen og op til 90-års alderen.

Helt ny skole
og institution i 2025

Der vil blive etableret et helt nyt børne- og ungeunivers i Stigsborg, bestående af:

  • En ny og moderne folkeskole med plads til 1.000 elever

  • En integreret institution med plads til 60 vuggestuebørn og 100 børnehavebørn

  • Fritids- og ungdomstilbud, idræts- og fritidsaktiviteter

Stigsparken og fjorden gøres til aktive redskaber for børneuniverset, så der skabes et bevægelseslandskab til leg og læring.  Det er tanken, at Børne- og Ungeuniverset også kommer til at rumme et bydelshus, der både skal bruges af børn og unge, personale og lokalsamfundets forenings- og kulturliv. På den måde bliver børneuniverset aktivt både dag og aften.

“En smart, innovativ bydel
med muligheder og fællesskaber
i centrum.”

KONTAKT OS I DAG
BESTIL EN INDIVIDUEL FREMVISNING
RING TIL OS PÅ 3333 0333
stigsborghave-etape1-hovdesiden
WEBSITE MADE BY MEDIAPULSE